Over ons

het comité

Joyka Cornu

Voorzitter

Joeri De Decker

Penningmeester / Subsidie / Programma

Zoé Haeck

Secretaris / Verenigingen

Diederik D'hamers

Sponsoring / Programma / Website / Socials

Charlie Beirnaert

Sponsoring

Rien Van Driessen

Logistiek

Frank Van Dooren

Website / Socials / Kemelrun

Lieven Paermentier

Catering

Robby Staljanssens

Catering

Elvin De Vetter

Vereniging / Kemelrun

Jonathan Colman

Vereniging / Kemelrun

Historiek

Oprichting VZW

Toen in 1992 een einde dreigde te komen aan de traditie van de vierjaarlijkse dorpsfeesten, besloot een groep jonge mensen, allemaal oud-leden van de plaatselijke jeugdbeweging Chiro Juventa, de organisatie van dit evenement in handen te nemen.

Het organiseren van dit 3-daags familie-event, werd met deze jonge krachten (de meeste comitéleden hadden al meer dan eens een fuif in elkaar gestoken, maar dorpsfeesten, dat was direct iets anders.) nieuw leven ingeblazen. Om de toekomst van de Kemzeekse Dorpsfeesten te garanderen en op lange termijn te denken werd het organiserend comité een VZW.

“VZW Kemzeekse Dorpsfeesten” was een feit.

Het eerste “wapenfeit” van de VZW was een dorpsbal in het voorjaar van 1996, om de prille (en lege) vzw kas te voorzien van opstartkapitaal. Meteen was dit een schot in de roos en zaten we op het juiste spoor. De organisatie van de Dorpsfeesten gebeurde wel door de VZW, in de praktijk was het me de dankzij de hulp en de inspanningen van verschillende plaatselijke verenigingen dat de eerste editie meer dan geslaagd mag genoemd worden.

Na maanden voorbereiding en het lanceren van een aantal nieuwe initiatieven in dit vierjaarlijks concept

(kroegentocht, dorpsbrunch, uitbouw van de optredens….) zijn de dorpsfeesten sinds 1996 gegroeid en gegroeid…. Het opzet blijft nog steeds hetzelfde; een familiaal evenement met uitstraling. Logistiek geëvolueerd met de jaren, grotere podia, betere infrastructuu r, grotere namen op de affiche, maar nog steeds voor elk wat wils en typisch Kemzeeks.

De doelgroep van de vzw blijft in eerste instantie van 7 tot 77. Waar in 2000 reeds een groeicapaciteit was van 300 % (!) tegenover de vorige editie in bezoekersaantal denkt de vzw het maximum bereikt te hebben.

Het wordt de dag van vandaag moeilijker en moeilijker een groots evenement te organiseren, maar de creativiteit van de comitéleden is niet te stuiten. Zonder de ONMISBARE steun van sponsors, de bereidwillige medewerking van vrijwilligers en verenigingen en het begrip van de bezoekers, zijn deze feesten onmogelijk.

Dankzij de (mogelijke) opbrengsten van de Dorpsfeesten kunnen we wellicht in de toekomst aanvullend bijspringen bij initiatieven en organisaties van Kemzeekse verenigingen. De VZW Kemzeekse Dorpsfeesten wil complementair aan de reeds bestaande organisaties en initiatieven van het verenigingsleven de folklore nieuw leven inblazen en aanmoedigen.

De VZW Kemzeekse Dorpsfeesten wil meer dan een occasioneel organiserend orgaan zijn en is nog steeds overkoepelend bedoeld aan het Kemzeeks verenigingsleven. Inwoners van Kemzeke of verenigingen kunnen steeds op deze website terecht voor meer informatie hierover.

waar en wanneer
9 tot en met 11 augustus 2024

Kemzekedorp
contact

Kemzeekse dorpsfeesten VZW

Kemzekedorp 54 - 9190 Kemzeke

Rek.: BE67 0018 1903 0387 BIC : GEBABEBB

info@dorpsfeesten.com

BTW BE0457.550.186

volg ons
2023 copyright, alle rechten voorbehouden kemzeekse dorpsfeesten vzw